o iubire casanta.

dimineata.pe geam, in departare, soarele isi face increzator aparitia. e vremea rasaritului. paradoxal, pentru ei venise apusul.
ea isi bea cafeaua amara. se gandea la noaptea trecuta, la evenimentele recente ce i-au bulversat viata si i-au rasturnat viitorul. cum a plecat. a lasat in urma un inger fara aripi, un inger fara duh.refuza categoric plecarea lui definitiva.
el isi fumeaza gandurile ravasite ce ii macina sufletul, ii roade fiecare coltisor. ingandurat si optimist, crede ca va trece cu usurinta peste, ca va reusi sa depaseasca momentul. gandurile nu ii erau insa limpezi, sentimentele jucau un rol haotic.

ajunsa la capatul puterilor, ea mai avea insa rezerva un stop de tarie. il suna. la capatul celalalt al firului se aude o voce cristalina, aparent inocenta, care transmitea de partea cealalta un zambet oarecum ironic.
ei i se inclestase gura.isi musca aspru buzele si nu putea spune nimic. zidul dintre nu putea fi demolat.era din ce in ce mai inalt si mai puternic. traia o iubire la distanta..o iubire intr-un camp ireal, intr-o lume a ei.. o iubire casanta, imbatranita odata cu schimbarea lui radicala.
inchide telefonul,ramanand blocata pentru cateva secunde. se aseaza usor pe canapea, soarbe discret din ceasca de cafea in timp ce un oftat adanc ii dezmiarda gandurile murdare, patate de atata indiferenta.. de atata neglijenta.. de atata respingere.

intinsa pe canapea, privind in gol, isi spunea:''ce bine era cand eram impreuna..doar noi.. acum am ramas doar eu..si de ce?stie bine ca fara el nu exista niciun eu.."
dupa un timp adoarme. un zdranganit puternic ii tulbura somnul fortat.

message:"nu e ceea ce pare.crede-ma.nu te-as minti niciodata.vino la locul nostru sa formam iarasi un 'noi'.doar 'eu' si 'tu', fara restul lumii. si nu uita! inca te iubesc!''

inevitabil, isi aduce aminte de toate clipele trecute, pastrate insa intr-un sertar din cel mai ascuns loc al sufletului ei complex. de chipul juvenil, de parul lui brunet..de suvitele ce ii picau de sub sapca, de tenul masliniu, de pielea fina, de mainile lui calde, de atingerile suave si discrete si de gesturile tandre ce o invaluiau, conferindu-i o ramura de madona.

mainile sale tremurande apuca telefonul cu teama, tastand un mesaj scurt:
"pentru mine nu existi!"

in spatele unor vorbe ruginite se afla un sentiment ofilit, uitat..aproape absent.
isi spune"a venit si timpul meu.sunt libera,nonconformista.sunt din nou'eu'". imbraca o rochie rosie, se poleiaza intr-o nuanta de parfum frantuzesc cu arome florale, conturul ochilor, incalta o pereche de pantofi lacuiti si pleaca. unde? nici ea nu stie:)

0 Response to "o iubire casanta."